Inhoud opleiding Administratief medewerker

LSSO Opleidingen | Inhoud opleiding Administratief medewerker

Vooropleiding

Voor de opleiding Administratief medewerker is geen specifieke vooropleiding vereist.

Als je het diploma Telefonist/Receptionist al hebt gehaald via Examenbureau LSSO, heb je al certificaten behaald van 4 cursussen van de opleiding Administratief medewerker.

Je hoeft dan alleen de 2 cursussen te volgen, waarvoor je nog geen certificaat hebt behaald. Let op: voor computer gerelateerde cursussen geldt een beperkte geldigheidsduur van de certificaten. Je kunt dit zien in het Examenreglement van Examenbureau LSSO, hoofdstuk 4.8.

Niveau van de opleiding Administratief medewerker

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 2.

Programma

De opleiding Administratief medewerker van LSSO Opleidingen bestaat uit de volgende 6 cursussen:

  1. Telefoneren »
  2. Toetsenbordvaardigheid »
  3. Tekstverwerken »
  4. Praktijkvaardigheden »
  5. Rekenvaardigheid »
  6. Spreadsheet »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per twee cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dit biedt de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 9 tot 11 klokuren per week.

De totale opleiding kan dus in 24 tot 30 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

  1. Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid.
  2. Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden.
  3. Rekenvaardigheid en Spreadsheet.

Examen / certificaten / diploma

Deze opleiding bestaat uit 6 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.

Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Administratief medewerker.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Met het diploma Administratief medewerker kun je uitstekend instromen in de LSSO-opleidingen Financieel administratief medewerker of Commercieel administratief medewerker van LSSO Opleidingen. Je hebt van deze vervolgopleidingen al 6 cursussen gevolgd en hoeft er dus nog maar 2 te volgen!

Informatie

Graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt een e-mail sturen naar info@lsso-opleidingen.nl.

Share
Print pagina