inhoud opleiding managementassistent

De Kantooropleider | Inhoud opleiding Managementassistent

Vooropleiding

Als vooropleiding voor de opleiding Managementassistent van LSSO Opleidingen bevelen wij minimaal HAVO aan. Ook is het mogelijk deel te nemen met het diploma Office Assistant (voorheen Secretaresse) van Examenbureau LSSO, een vergelijkbare opleiding, of voldoende relevante werkervaring.

Niveau opleiding Managementassistent

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 4.

Programma

De opleiding bestaat uit de volgende zes cursussen:

  1. Marketing »
  2. PR/Bedrijfscommunicatie »
  3. Nederlandse bedrijfscorrespondentie »
  4. Vergader- en presentatietechniek »
  5. Officemanagement »
  6. Management »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per 2 cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dit biedt de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan dan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan negen tot elf klokuren per week.

De totale opleiding kan je dus in 24 tot 30 weken worden afronden. Natuurlijk mag je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd waarover je beschikt.

Examen / certificaten / diploma

Deze opleiding bestaat uit 6 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.

Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, ontvang je het LSSO-diploma Managementassistent.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen. Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. Op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/ vind je de procedure en het aanvraagformulier.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

  • Je kunt je na afronding van de opleiding Managementassistent gaan specialiseren via de opleidingen Medisch of Juridisch secretaresse van LSSO Opleidingen.
  • Doorstromen naar gespecialiseerde opleidingen als Praktijkdiploma Midden Management, Nima Communicatie A en Nima marketing A is eveneens mogelijk.

Informatie

Graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt een e-mail sturen naar info@lsso-opleidingen.nl.

 

Print pagina