Inhoud opleiding Telefonist/Receptionist

LSSO Opleidingen | Inhoud van de opleiding Telefonist/Receptionist

Vooropleiding

Voor de opleiding Telefonist/Receptionist is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niveau van de opleiding Telefonist/Receptionist

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO, niveau 2.

Programma

De opleiding Telefonist/Receptionist bestaat uit de volgende 4 cursussen:

  1. Telefoneren »
  2. Toetsenbordvaardigheid »
  3. Tekstverwerken »
  4. Praktijkvaardigheden »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per 2 cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dan heb je de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 8 tot 10 klokuren per week.

De totale opleiding Telefonist/Receptionist kan dus in 16 tot 20 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

  1. Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid.
  2. Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden.

Examen / certificaten / diploma

De opleiding Telefonist/Receptionist bestaat uit 4 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen. Dat wordt via de exameninstantie Examenbureau LSSO afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.
Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Telefonist/Receptionist.
Wil je meer informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding), dan kun je dat vinden op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Met het diploma Telefonist/Receptionist kun je uitstekend instromen in de opleidingen Administratief medewerker of Office Assistant van LSSO Opleidingen. Als je de studie wilt vervolgen met Office Assistant, dan hoef je 2 cursussen niet meer te volgen. Wil je verder met de opleiding Administratief medewerker, dan hoef je van die opleiding 4 cursussen niet meer te volgen!

Informatie

Graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt een e-mail sturen naar info@lsso-opleidingen.nl.

Share
Print pagina