inhoud opleiding medisch secretaresse 2

LSSO Opleidingen | Inhoud opleiding Medisch secretaresse 2

Vooropleiding

Het diploma van de opleiding Medisch secretaresse 2 is een vervolg op het diploma Medisch secretaresse 1 van Examenbureau LSSO.

Je kunt wel je diploma Medisch secretaresse 2 behalen, zonder in het bezit te zijn van het diploma Medisch secretaresse 1. Dat is echter alleen zinvol, als je via jouw werk of een andere opleiding al veel medische kennis hebt, bijvoorbeeld van medische termen, ziektebeelden en de bouw van het menselijk lichaam. Daarnaast leer je de algemene secretariaatsvaardigheden ook alleen aan in de opleiding Medisch secretaresse 1.

Niveau van de opleiding Medisch secretaresse 2

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 4+.

Programma

De opleiding  bestaat uit de volgende 6 cursussen:

  1. Pathologie »
  2. Organisatie van de gezondheidszorg »
  3. Medische correspondentie en dictafonie »
  4. Nederlandse bedrijfscorrespondentie »
  5. Omgangskunde »
  6. Reflectieverslag »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur / studiebelasting

10 tot 12 weken per cursus. Heb je voldoende tijd om 2 cursussen tegelijkertijd te volgen, dan is 15 weken voor 2 cursussen een redelijke inschatting. Reken een studiebelasting van 8 tot 12 klokuren per week.

De totale opleiding kan dus in 45 tot 60 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

  • Bij afzonderlijke cursussen: cursus 1, 2, 3, 4, 5, 6.
  • Bij twee cursussen tegelijkertijd: cursus 1 + 2, 3 + 4, 5 + 6.

Examen / certificaten / diploma

Deze opleiding bestaat uit 6 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.

Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, ontvang je het LSSO-diploma Medisch secretaresse 2.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Doorstroommogelijkheden in de gezondheidszorg liggen bij opleidingen als doktersassistent of assistent artsenpraktijk. Buiten de gezondheidszorg is onze opleiding Managementassistent een nuttige aanvulling.

Informatie

Graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt een e-mail sturen naar info@lsso-opleidingen.nl.

Share
Print pagina