Inhoud opleiding Commercieel administratief medewerker

LSSO Opleidingen | Inhoud opleiding Commercieel administratief medewerker

Vooropleiding

Voor de opleiding Commercieel administratief medewerker is geen specifieke opleiding vereist, al is een minimale vooropleiding VMBO/MAVO een aanbeveling.

Als je het diploma Telefonist/Receptionist, Administratief medewerker of Office Assistant (voorheen Secretaresse) al hebt gehaald via Examenbureau LSSO, heb je al certificaten behaald van een aantal cursussen van de opleiding Commercieel administratief medewerker.

Je hoeft dan alleen de cursussen te volgen, waarvoor je nog geen certificaat hebt behaald. Let op: voor computer gerelateerde cursussen geldt een beperkte geldigheidsduur van de certificaten. Je kunt dit zien in het Examenreglement van Examenbureau LSSO, hoofdstuk 4.8.

Niveau van de opleiding Commercieel administratief medewerker

Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO, niveau 3.

Programma

De opleiding Commercieel Administratief Medewerker bestaat uit 8 cursussen:

 1. Telefoneren »
 2. Toetsenbordvaardigheid »
 3. Tekstverwerken »
 4. Praktijkvaardigheden »
 5. Rekenvaardigheid »
 6. Spreadsheet »
 7. Commerciële administratie »
 8. Klantcontacten »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per twee cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dit biedt de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling.

De studiebelasting is dan 9 tot 11 klokuren per week. De totale opleiding kan dus in 32 tot 40 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

 1. Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid.
 2. Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden.
 3. Rekenvaardigheid en Spreadsheet.
 4. Commerciële administratie en Klantcontacten.

Examen / certificaten / diploma

Deze opleiding bestaat uit 8 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.

Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, ontvang je het LSSO-diploma Commercieel administratief medewerker.

Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Als je de opleiding Commercieel administratief medewerker met succes hebt afgerond, heb je de volgende mogelijkheden:

  • Je kunt jezelf desgewenst verder bekwamen in de commercie door het volgen van een cursus marketing, bijvoorbeeld Nima-A.
  • Het diploma Financieel administratief medewerker is er snel bij te halen door nog 2 extra cursussen te volgen.
  • Er is een overstap mogelijk naar de opleiding Office Assistant van LSSO Opleidingen. Voor deze opleiding bezit je al 4 certificaten van Examenbureau LSSO. Door ook de cursussen Zakelijk Nederlands, Zakelijk Engels, Kantoorpraktijk en Notuleren te volgen, kan het diploma Office Assistant van Examenbureau LSSO behaald worden.

Informatie

Graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt een e-mail sturen naar info@lsso-opleidingen.nl.

Share
Print pagina