< Terug

De leerlijn Marktbenaderingstechnieken wordt door de partners van De Kantooropleider aangeboden via e-learning.

De Kantooropleider | Leerlijn Marktbenaderingstechnieken

Wat is een leerlijn?

Een leerlijn is een met zorg samengestelde bundeling van online leermodules die behoren bij specifiek gedefinieerde functies binnen het commerciële vakgebied.

Elke online leermodule start met een omschrijving van de leerdoelen. Aan het einde van elke leermodule ben je in staat om de kennis die je hebt opgedaan in je commerciële functie toe te passen.

Daarnaast dient de volledige online leerlijn als naslagwerk en is één jaar lang, 24/7 tot je beschikking. Die is daarmee uniek in zijn soort.

Omschrijving

Je weet het zeker: met jouw product ga jij de wereld veroveren. Het ondernemingsplan is uitgewerkt, de financiering rond, het is alleen nog de vraag hoe je klanten of opdrachtgevers gaat bereiken. Dat leer je hier: hoe zet je een product of dienst succesvol in de markt?

Iedere doelgroep is anders. Een verhuurder van graafmachines, drilboren en andere bouwattributen zal potentiële afnemers anders benaderen dan iemand met een webwinkel in biologische cosmetica.

Om de juiste werkwijze en toon te vinden, zul jij je dus zo veel mogelijk moeten verplaatsen in potentiële klanten of opdrachtgevers. Hoe overtuig je iemand ervan om jouw product of dienst (en niet die van de concurrent) te kopen?

Het antwoord ligt wellicht een beetje voor de hand (namelijk hoe jij het ‘probleem’ van deze klant gaat oplossen), maar zorg ervoor dat je deze belangrijkste uitgangspunten kort en bondig kunt formuleren en – ook erg belangrijk – dat je de taal van je doelgroep spreekt.

Het opstellen van een verkoopplan, waarin je onder meer ingaat op de marktbenadering kan hierbij helpen.

Doelgroep

De leerlijn Marktbenaderingstechnieken is uitermate geschikt voor verkopers, accountmanagers en salesmanagers die willen werken aan hun vaardigheden in het gedegen onderzoek doen naar de mogelijkheden in hun (afzet)markt, het positioneren van hun producten of diensten en het opzetten van marktbenaderingsplannen, waarbij het behalen van het hoogste resultaat centraal staan.

 

Deze pagina delen via je social media? Dat kan natuurlijk door op de onderstaande knop(pen) te klikken!

Share
Print pagina