Omschrijving drie aspecten opleiding Projectassistent

De drie aspecten (kennisontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, excellente vaardigheden) opleiding Projectassistent | De Kantooropleider

Kennisontwikkeling

Het onderdeel Kennisontwikkeling bestaat uit twee cursussen, waarin je leert wat projecten zijn, hoe deze georganiseerd zijn en hoe jij daar met jouw dienstverlening nuttig kunt zijn.

Steeds meer bedrijven werken projectmatig. Dat betekent dat jij als kantoorondersteuner dan de ene, en daarna de andere projectgroep ondersteunt. Omdat de projectassistent daarom uiterst flexibel, zelfbewust en proactief moet zijn, is dit de perfecte doorgroeimogelijkheid van administratie/secretariaat naar kantoorondersteuner van de toekomst.

Want ook als jouw bedrijf niet projectmatig werkt, wordt van jou toch een steeds zelfstandiger werkhouding verwacht.

Persoonlijke ontwikkeling

Zelfbewustzijn is sterk afhankelijk van het zelfvertrouwen.

In één van de twee cursussen voor persoonlijke ontwikkeling gaan we met jouw zelfvertrouwen bezig. In de andere cursus leer je te overtuigen en te inspireren.

Dat lukt natuurlijk alleen maar met voldoende zelfvertrouwen, dus deze cursussen liggen in elkaars verlengde!

Excellente vaardigheden

Natuurlijk ben je vaardig met de tekstverwerker of het spreadsheet, of met zaken als notuleren en agendabeheer.

Maar we willen meer dan dat. Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het bedrijfsleven en daarmee uit de voeten kunnen.

Ook hier twee cursussen. Je kent uiteraard de vergadering vanuit de praktijk. Maar het traditionele vergaderen is vaak tijdrovend en ineffectief. Daarom wint de gedachte van het nieuwe vergaderen snel terrein. Jij leert daar alles van in de cursus Effectief vergaderen, en je leert er bovendien werken met een handige digitale tool om het effectieve vergaderen mogelijk te maken.

In de tweede vaardigheidscursus ga je met een andere digitale tool leren hoe je projecten en processen kunt ondersteunen en begeleiden, zodat je niet alleen theoretisch, maar ook praktisch de kar kunt trekken bij deze ontwikkeling.

 

Share