< Terug

* Betaling in termijnen is mogelijk tegen een administratieve opslag van 5%. Je betaalt dan 3 maandtermijnen van € 131,25.

Doel van de training Effectief vergaderen met Yabbu

Nederland vergaderland. Ongetwijfeld maak je ze mee: de vergaderingen in het bedrijf. Directievergaderingen, afdelingsvergaderingen, werkoverleg, noem maar op.

Managers zitten vaak zelfs het grootste gedeelte van hun werktijd aan de vergadertafel. En wat levert het op? Vraag een willekeurige collega naar zijn of haar mening, en je hoort een negatieve reactie.

Vergaderen is een noodzakelijk kwaad, vergaderen is inefficiënt, vergaderen is duur. Maar ja, wat moet je anders?

Training Effectief vergaderen met Yabbu | De Kantooropleider

Al dertig jaar speurt het bedrijfsleven naar manieren om effectiever te vergaderen, zonder tot resultaat te komen.

Maar de laatste tijd doet een nieuw fenomeen z’n intrede: het nieuwe vergaderen. Geholpen door digitale ondersteuning wordt de vergadering efficiënter (tijdwinst), maar ook effectiever (betere kwaliteit van besluitvorming).

En het secretariaat doet er z’n voordeel mee, want ook voorbereiding en nazorg wordt minder arbeidsintensief. Het nieuwe vergaderen wordt nu nog door een kleine voorhoede van het bedrijfsleven toegepast, maar de aandacht voor deze werkwijze is sterk groeiende.

Natuurlijk moet jij op de hoogte zijn van deze belangrijke ontwikkeling op jouw vakgebied. En zou het niet stoer zijn, als jullie secretariaatsafdeling het voortouw kan nemen bij de discussie over het nieuwe vergaderen in jullie bedrijf?

We noemen deze cursus een training, want in die vorm wordt het gegeven. Veel oefeningen en opdrachten, en een uitgebreide groepsopdracht voor thuis. Die voer je uit met behulp van de digitale tool Yabbu. Dit programma geeft de mogelijkheid vergaderingen beter voor te bereiden en effectiever te maken. En jij bent de eerste in jouw bedrijf die hiermee werkt!

Vooropleiding voor de training Effectief vergaderen met Yabbu

Een LSSO-vakdiploma, mbo, havo, vwo, of hbo, liefst met werkervaring.

Inhoud van de training

Om de inhoud van de training Effectief vergaderen met Yabbu te bekijken, klik je op de link ‘De inhoud’.

Lesmethode

De academycursussen en -trainingen worden niet volgens onze blended-learningmethode verzorgd, maar in de vorm van een training.

Trainingsduur en studiebelasting

De training duurt 10 weken. In deze periode volg je 4 trainingsblokken met veel oefeningen en groepsopdrachten.

Thuis ben je bezig met de lesstof en oefeningen/opdrachten. Je verdiept je in het nieuwe vergaderen, en je werkt met de hele cursistengroep een case uit. Daarvoor krijg je de beschikking over de digitale tool Yabbu. De laatste weken bereid je je voor op het examen.

In het trainingsprogramma zie je de planning.

De gemiddelde studiebelasting is, naast de trainingsmiddagen, ongeveer 1,5 uur per week gedurende 10 weken.

Trainingslocaties en startdata

Wij bieden deze training in drie plaatsen aan:

‘s-Hertogenbosch op donderdagen startdatum 26 september 2019
Amsterdam op vrijdagen startdatum 27 september 2019
Utrecht op zaterdagen startdatum 28 september 2019

Diploma / Certificaat

De training Effectief vergaderen met Yabbu kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen, dat via Examenbureau LSSO wordt afgenomen in Utrecht of in de cursusplaats. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een landelijk LSSO-erkend academy-certificaat.

Informatie over de examens (examendata en -locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Print pagina