De opleiding Telefoniste/receptioniste wordt door LSSO Opleidingen aangeboden via een UNIEKE BLENDED LEARNING METHODE met optimale persoonlijke begeleiding!

Opleiding Telefoniste/receptioniste | LSSO Opleidingen

DE FUNCTIE

Zie je jezelf al helemaal zitten achter de balie van een leuk bedrijf en ga je graag met mensen om? Volg dan de zeer praktijkgerichte opleiding Telefoniste/receptioniste van LSSO Opleidingen!

Als telefoniste/receptioniste ben je in veel gevallen het eerste aanspreekpunt van het bedrijf waar je werkt. Je functioneert als ‘visitekaartje’ in deze representatieve baan. Je draagt zorg voor het te woord staan van klanten, zowel mondeling als telefonisch. Over het algemeen verricht je lichte administratieve werkzaamheden. Deze functie komt erg vaak voor in bedrijven, dus de vraag naar mensen die deze baan willen vervullen is groot.

DE LESSEN

Bij ieder onderwerp van de opleiding Telefoniste/receptioniste dat extra uitleg nodig heeft zie je een instructiefilm, waarin jouw docent je echt lesgeeft. Je hoeft dus niet naar school en toch krijg je les! Daarna volgen de vragen en/of opdrachten met uitwerkingen, zodat je kunt zien of je alles goed hebt geleerd en begrepen.

Bekijk in het filmpje hoe je ALLES regelt vanuit je digitale boek!

 • je leert
 • je krijgt les
 • je maakt vragen en opgaven én je controleert of je het goed hebt gedaan
 • je stelt vragen via het blog en krijgt binnen een werkdag antwoord
 • je geeft je op voor GRATIS scholingsbijeenkomsten (als je wilt!)
 • je geeft je op voor het examen (als je wilt!)

In het filmpje is het lesboek Zakelijk Engels als voorbeeld gebruikt.

DE INHOUD

Vooropleiding

Voor de opleiding Telefoniste/receptioniste is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niveau

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO, niveau 2.

Programma

De opleiding Telefoniste/receptioniste bestaat uit de volgende 4 cursussen:

 1. Telefoneren »
 2. Toetsenbordvaardigheid »
 3. Tekstverwerken »
 4. Praktijkvaardigheden »

Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of enkele losse cursussen.

Geadviseerde studieduur

8 tot 10 weken per 2 cursussen. Bij het volgen van de gehele opleiding raden we je aan 2 cursussen naast elkaar te volgen, dan heb je de meeste kans op succes. De bestudeerde stof kan niet alleen bezinken, maar je hebt ook wat afwisseling. De studiebelasting is dan 8 tot 10 klokuren per week.

De totale opleiding Telefoniste/receptioniste kan dus in 16 tot 20 weken worden afgerond. Natuurlijk kun je de studieduur naar wens aanpassen, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Geadviseerde studievolgorde

 1. Telefoneren en Toetsenbordvaardigheid.
 2. Tekstverwerken en Praktijkvaardigheden.

Examen / certificaten / diploma

De opleiding Telefoniste/receptioniste bestaat uit 4 cursussen. Een cursus kan ook los worden gevolgd. Elke cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend LSSO-examen dat via de exameninstantie Examenbureau LSSO wordt afgenomen in één van de examencentra van dit examenbureau.
Bij voldoende resultaat verstrekt Examenbureau LSSO een certificaat. Als je de totale opleiding volgt en je aan het einde van de opleiding voldoet aan de slagingsregels, dan ontvang je het LSSO-diploma Telefonist(e)/receptionist(e).
Informatie over de examens (examendata en –locaties, examengeld en aanmelding) tref je aan op www.examenbureaulsso.nl.

Vrijstellingen

Heb je al een voldoende vooropleiding, dan kun je voor bepaalde cursussen een vrijstelling krijgen.

Een vrijstelling vraag je aan bij Examenbureau LSSO. De procedure en het aanvraagformulier vind je op www.examenbureaulsso.nl/vrijstellingen/.

Heb je vrijstelling(en) gekregen, dan wordt de prijs van de cursus(sen) waarvoor je vrijstelling hebt ontvangen in mindering gebracht op de totale opleidingsprijs.

Doorstroommogelijkheden

Met het diploma Telefonist(e)/receptionist(e) kun je uitstekend instromen in de opleidingen Administratief medewerker of Secretaresse van LSSO Opleidingen. Als je de studie wilt vervolgen met Secretaresse, dan hoef je 2 cursussen niet meer te volgen. Wil je verder met de opleiding Administratief medewerker, dan hoef je van die opleiding 4 cursussen niet meer te volgen!

Informatie

Twijfel je nog? Graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via nummer 088 822 6688 of mail naar opleiding@lsso.nl, of stuur een berichtje via Facebook.

DE KOSTEN

Basisprijs opleiding Telefonist(e)/receptionist(e)

De basisprijs voor de gehele opleiding (vier cursussen) € 620,-.

 • prijs cursus Telefoneren € 170,-
 • prijs cursus Tekstverwerken (Word) € 150,-
 • prijs cursus Toetsenbordvaardigheid € 150,-
 • prijs cursus Praktijkvaardigheden € 150,-

Deze basisprijzen zijn btw-vrij, exclusief examengeld (dit betaal je bij de exameninstantie bij inschrijving voor een examen) en inclusief:

 • toegang tot de digitale leerweg met instructiefilms
 • beschikking over het digitale lesmateriaal (per cursus digitaal lesboek + antwoorden)
 • programma LSSO Typevaardigheid
 • toegang tot de scholingsbijeenkomsten
 • vaste mentor aangaande alle studiezaken
 • toegang tot de blog van LSSO Opleidingen

Extra opties

 • Papieren lesboek: € 12,50 per cursus, inclusief btw, inclusief verzendkosten.
 • Heb je een stok achter de deur nodig en wil je gebruik maken van een persoonlijke studiecoach die jou door het traject heen helpt, dan is het mogelijk voor een bedrag van € 50,- per cursus.

Termijnbetaling / annulering

Betaling in termijnen is niet mogelijk. Wel kun je inschrijven per opleidingsonderdeel (per cursus of per twee cursussen), waardoor je elke keer alleen die onderdelen betaalt. Dit heeft eenzelfde effect als termijnbetaling, alleen hoef je nu geen toeslag op de opleidingsprijs te betalen.

Voor opleidingen/cursussen waarop je hebt ingeschreven, is geen restitutie van lesgeld mogelijk. Wil je niet het risico lopen het geld voor een hele opleiding kwijt te zijn bij tussentijdse annulering, dan kun je het beste per cursus of twee cursussen inschrijven.

Share
Print pagina